Zobacz temat
DevQt.pl - Programowanie C++ / Qt :: PROGRAMOWANIE - C++ i Qt :: Projekty - DevQt.pl
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
SEOManager
|
|
| MadMike44 |
Dodany dnia 06.05.2010 15:47:13
|
|
Główny administrator ![]() Postów: 61 Data rejestracji: 03.09.09 |
Wczoraj rozpocząłem nowy projekt o nazwie SEOManager. Wszelkie informacje znajdują się w dziale PROJEKTY: http://www.devqt....p?cat_id=4 W tym temacie będzie można znaleźć informacje na temat rozwoju programu; ozwiązać problemy związane z działaniem poszczególnych wersji programu oraz uzyskać pomoc w każdym innym temacie dotyczącym aplikacji. |
| janisz |
Dodany dnia 06.05.2010 17:00:52
|
|
Użytkownik ![]() Postów: 51 Data rejestracji: 22.03.10 |
Na razie niewiele to potrafi ale czekam na kolejne wydanie. Tylko się zastanawiam co to dokładnie ma robić. Będzie jakaś forma integracji z firefoxem? Chyba zapomniałeś dorzucić ikonki Edytowane przez janisz dnia 06.05.2010 17:13:55 |
|
|
|
| MadMike44 |
Dodany dnia 06.05.2010 18:01:08
|
|
Nic jeszcze nie zrobiłem praktycznie.. To co jest w repozytorium to moje sprawdzenie poprawności działania sterownika bazy danych. W skrócie za pomocą tego programu w dużo wygodniejszy sposób, niż pisanie w pliku tekstowym lub w arkuszu kalkulacyjnym, będzie można zachowywać informacje - jakie strony umieściliśmy w jakich katalogach stron. Przyda się to osobom, które na co dzień zajmują się pozycjonowaniem (m.in. katalogowaniem stron), i każdemu, kto będzie chciał dodać do katalogów stron swoją własną witrynę. Dzięki temu unikniemy ponownego dodania stron do tych samych katalogów, lub sprawdzimy, czy jakiś interesujący katalog mamy już w naszej bazie. Jeżeli natomiast katalogujemy jakąś stronę na zlecenie, będzie można w prosty sposób wygenerować raport dla klienta, odnośnie katalogów, do których dodaliśmy witrynę. Taki przyjazny programik, który piszę głównie ze względu na mnie (choć pozycjonowaniem się na co dzień nie zajmuję ) |
| MadMike44 |
Dodany dnia 26.06.2010 17:36:04
|
|
Przez kilka ostatnich dni długo pracowałem nad programem i posiada on już niezłą funkcjonalność - umieściłem na witrynie github.com najnowszy kod źródłowy aplikacji - link znajduje się w dziale projektów
Edytowane przez MadMike44 dnia 26.06.2010 17:36:38 |
| MadMike44 |
Dodany dnia 28.06.2010 15:11:25
|
|
Wrzuciłem na serwer wersję SEOManagera dla systemu Windows - paczka zawiera plik wykonywalny i wszystkie potrzebne biblioteki. Program był testowany na systemach Windows XP SP3 oraz Windows 7. Jest to taka pierwsza wersja aplikacji, ale działa bez zarzutu i ma niezłe możliwości. Paczkę można pobrać stąd: http://www.devqt....anager.zip Link w dziale projektów również prowadzi do aktualnej wersji dla systemu Windows. Polecam pobranie i przetestowanie aplikacji ![]() -----------------EDIT---------------------- Wersja SEOManagera, którą umieściłem wczoraj na stronie, miała błąd, przez który aplikacja nie działała poprawnie. Teraz już na serwerze znajduje się wersja poprawiona. Edytowane przez MadMike44 dnia 01.07.2010 11:03:45 |
| MadMike44 |
Dodany dnia 01.07.2010 16:32:45
|
|
Dodałem kolejną zaktualizowaną wersję z kilkoma ulepszeniami ![]() |
| kof |
Dodany dnia 04.07.2010 13:37:08
|
|
Początkujący Użytkownik ![]() Postów: 37 Data rejestracji: 04.07.10 |
Czy do projektu możesz również dołączyć własny kod źródłowy?
Tylko programy tworzą programistów. |
| MadMike44 |
Dodany dnia 05.07.2010 10:39:06
|
|
Kod źródłowy jest dostępny na witrynie GitHub - link znajduje się w dziale PROJEKTY. Kod tam umieszczony to wersja dla systemu Linux, aczkolwiek różnica jest tylko w plikach *.ui - inne czcionki w oknach itp. Jeżeli chcesz, to dołączę również kod źródłowy dla systemów Windows do paczki z programem ![]() |
| Przeskocz do forum: |

)